Cupping massage

Wat is cupping massage:

Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van (silicone)cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Het ziet er vreemd uit maar desondanks is de werking zeer krachtig en effectief. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk, waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen, waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd door extra stimulatie met massage.

Waarom:

Het doel van cupping is het voorkomen van verspreiding, van stagnatie, het elimineren van verklevingen en verhardingen in het aangedane weefsel. Beschadigd weefsel herstelt zich door decompressie en beweging door middel van vacuüm zuigkracht. De cups worden op pijnpunten geplaatst of door middel van olie verplaatst door ermee te bewegen op de huid. Geplaatste cups blijven 3 tot 5 minuten op dezelfde plek. Bewegingen met de cups (massage) wordt aantal keren herhaald.

Voor wie:

Cupping is geschikt voor iedereen met of zonder klachten. Cupping bij klachten is voornamelijk gericht om het aangedaan weefsel te versoepelen en bloedcirculatie in dat gebied op gang te brengen. Anderzijds onderhoud cupping het lichaam en geeft een boost aan het immuunsysteem. Het effect is per persoon verschillend, afhankelijk van leefwijze en herhaling van de behandeling. Cupping kan ook worden gecombineerd een andere massage.

Bij cupping kunnen er op de plaats, waar de cup is geplaatst, rode tot donkerrode plekken achterblijven van de grote van de cup. Deze plekken zullen, afhankelijk van de intensiteit van de kleur, binnen 3 tot 7 dagen verdwijnen.