Sportmassage

Wat is een sportmassage:

Een sportmassage is een krachtige massage die vooral gericht is op het herstel en het weer in balans brengen van het lichaam na een sportprestatie of fysieke inspanning.

Waarom:

Sportmassage is gericht op het afvoeren van afvalstoffen en het aanvoeren van bouwstoffen naar de spieren.  Het evenwicht in het lichaam kan verstoord zijn door bijvoorbeeld overbelasting. Hierdoor ontstaan er verschillende reacties. Deze reacties zijn terug te leiden naar vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp en vochtvorming. Een sportmassage kan er dan voor zorgen dat deze reacties verminderen of zelfs in zijn geheel weggaan. Om dit resultaat te bereiken zijn er specifieke handelingen, massagetechnieken die worden toegepast om de doorbloeding verbeteren.

Voor wie:

Een sportmassage is niet alleen bedoeld voor de doelgroep die de naam doet vermoeden, maar ook aan te raden voor niet sporters, omdat deze massage een herstellende en ontspannende werking heeft op het gehele lichaam. Niet sporters kunnen dezelfde reacties hebben als de sporter.