Orthomanipulatietherapie en Dorntherapie

Wat is Orthomanipulatietherapie:

Orthomanipulatie Therapie; breng het lichaam in de juiste positie
Rug-, schouder- en nekklachten; het is aan de orde van de dag! Hoeveel mensen lopen niet met deze klachten rond? Met de orthomanipulatie therapie kan aan U verlichting worden geboden. Orthomanipulatie therapie is erop gericht om scheefstand en blokkades in gewrichten op te heffen via zachte manipulaties, met een diepgaand effect. De gewrichten worden in de correcte positie geplaatst, zodat de benen gelijk komen te staan. Vervolgens wordt ook het bekken (met de heupbeenderen, het heiligbeen en het staartbeen) terug in de juiste positie gebracht. Daarna volgt het manipuleren van de wervelkolom. Orthomanipulatie therapie wordt door velen beschouwd als de onderbouwde vorm van de bekende Dorn therapie en Breuss massage.

Wat is Dorn therapie:

De Dornmethode is een milde natuurgeneeskundige manuele wervel- en gewrichtsbehandeling, die klachten, voortkomend uit beenlengteverschil en scheefstand van bekken en/of wervels op een eenvoudige manier oplost. Het is een behandelmethode voor jong en oud, voor baby’s, kinderen en volwassenen die klachten of ziektes hebben die direct of indirect vanuit de wervelkolom zijn ontstaan. Kenmerkend voor de Dornmethode is dat er gecorrigeerd wordt in de beweging en niet in rust, zoals vaak bij andere therapieën het geval is. Het is een eenvoudige maar zeer effectieve methode.

Breuss Massage:

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen. De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren. Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie.

Waarom:

Een orthomanipulatie therapeut voert alleen zachte manipulaties uit, aangevuld met het uitvoeren van stretch technieken, post-isometrische oefeningen en diverse zachte massagetechnieken. Steeds meer mensen met dergelijke klachten die de hoop op verbetering al bijna hadden opgegeven, hebben dankzij deze therapie verlichting gevonden. Het diepgaande effect van deze zachte therapie mag niet onderschat worden. Met orthomanipulatie therapie zal veel mensen verlichting kunnen worden geboden.
Aansluitend na de behandeling zal er een Breus massage worden toegepast.

Hoeveel behandelingen heb je nodig:

Met de orthomanipulatie methode kun je in 3 tot 5 keer de wervels weer in de juiste positie zetten waardoor klachten afnemen. Dit kan in combinatie met de Breuss massage.

Voor wie:

Voor eenieder die zich herkend in de vormen van klachten benoemd bij de toepasbaarheid. De masseur zal bij duidelijke aanwijsbare klachten of bij constatering tijdens een massage het voorstel doen tot Orthomanipulatie / Dorn therapie en Breus massage.

Deze therapie is niet toepasbaar bij mensen waarbij een beenlengteverschil is ontstaan als gevolg van een operatie of geboorteproblemen.